Menyasszonyi fejdísz vagy hajdísz?

Menyasszonyi fejdísz vagy hajdísz?

Szalonunkba betérő menyasszonyok egyik fele menyasszonyi hajdíszt, míg másik fele fejdíszt keres esküvőjére. Utána jártunk és most lássuk hol az igazság a két szó között, melyik szó mit is jelent a gyakorlatban. 
A menyasszonyi fejdísz alatt a fejen viselt, fejet díszítő általában textil anyagból készült ruha darabokat értjük. Így nagyon hivatalosan hangzik, de felsoroljuk, hogy mit is értünk ez alatt. Ezek például a kalapok, fátylak, kendők, főkötők. 
Manapság az esküvőkön, majdnem kizárólag a násznép visel kalapot, míg fátylat kizárólag a menyasszony. A menyasszonyi fátylak mérete, kidolgozása és színe is mindig harmonizál a menyasszonyi ruháéval. 
A kendők, főkötők is már csak népviseletben találhatók meg és a férjezett asszonyok viselik/viselték Magyarországon. 
A menyasszonyi hajdísz egy teljesen más kategória, mert az a hajat, frizurát díszíti, ahogy a neve is mutatja. Legtöbbször fémből, nemes fémből kőberakással készítik, de lehet ez élő vagy művirág is. Ide sorolható a korona, tiara, díszfésű, diadém, párta, kontytű, haj pánt és a különböző szalagok.
Az utóbbi évek legkeresettebb menyasszonyi hajdísze leginkább egy strasszos nyakláncra hasonlít, melyet a hajba fonva rögzítenek. A legrafináltabb frizurát is kellőképpen ékesíti. Apróbb díszeket is tart szalonunk, itt is csak a fantázia szab határt, hogy mennyi darabot hova helyezünk el a frizurába. 
A fejdíszt, fátylat már a menyasszonyi ruha kiválasztásakor eldönthetjük, míg a hajdíszekkel várhatunk is egy kis időt. Legszerencsésebb az, ha a menyasszonyi frizurát elkészítő fodrásszal az első próbafrizura elkészültekor egyeztetünk a legalkalmasabb hajdísz méretéről, darab számáról, pontosabban mit kíván meg a kiválasztott frizura a menyasszonyi ruha mellé. 
A budapesti ELITE szalon széles választékot tart menyasszonyi kiegészítőkből és az ott dolgozók örömmel segítenek a menyasszonyi haj- és fejdíszek kiválasztásásban. 

További haj- és fejdíszeket találhatnak honlapunkon itt: https://www.eliteszalon.hu/hu/menyasszonyi-kiegeszitok


ELITE szalon
1077 Budapest
Király utca 87.
Tel.: +36 20 9863390