Esküvőszervezői “life hack”, amivel sok pénzt takaríthatsz meg

Évről évre egyre többet kell költeni az esküvőszervezés során. Ez a drágulás főként a magas inflációnak tudható be. Mindegyik esküvői szolgáltató kénytelen volt a tavalyi árait kisebb-nagyobb mértékben megemelni.

Az alábbiakban adunk néhány tanácsot, trükköt , amivel jóval olcsóbbá tehetitek az esküvőtöket.

                        ⁃          Ne esküvői főszezonban tartsd az esküvődet és máris jelentős összegeket takaríthatsz meg. Például mi itt az Elite esküvői ruhaszalonban a november-március közötti időszakban, vagyis a téli esküvőkre 20% kedvezménnyel kínáljuk menyasszonyi ruháinkat, sőt a téli esküvőkre kabát, esküvői bunda ingyenesen kölcsönözhető a ruháinkhoz.

Téli esküvői ruha

 

⁃          Ha nem szeretnéd az esküvődet a téli időszakban tartani, inkább a tavaszi-nyári évszakra gondolsz, akkor a második tippünk egy hétköznapra szervezett esküvő. A hétközben tartott esküvőkre a legtöbb vendéglátó egység lényegesen olcsóbb árajánlattal szolgál. Köztudomású ugyanis, hogy a vendéglátásra fordítandó összeg adja a kiadások legnagyobb részét. A hétköznap tartandó esküvők mellett szól még az is, hogy az esetleg szükségessé váló szállások díjai is kedvezőbbek.

                        ⁃          Drága esküvői meghívók nyomtatása helyett, mára már az esküvői meghívó e-mailben is elküldhető. Sőt ingyenes esküvői weboldalt is létrehozhattok a közelgő eseményről, melynek előnye, hogy folyamatosan információval szolgálhattok a meghívottak részére és nem utolsó sorban környezettudatosabb lesz az ilyen esküvő.

                        ⁃          Akinek van egy kis kézügyessége az asztal díszeket és köszönetajándékokat is elkészítheti. Szerencsére az interneten rengeteg ötlet van fenn ebben a témában. Megjegyzendő még az is, hogy a meghívott vendégek a saját kézzel készített ajándékokat legtöbbször többre értékelik.

Asztaldísz

 

⁃          Legjobb mindent egy helyre szervezni, hiszen ezzel megspórolható, vagy másra költhető a közlekedésre fordított kiadás. Ma már rengeteg olyan esküvői helyszín közül válogathatunk , ahol a reggeli készülődés, a ceremónia, majd a vendéglátás, és a vendégek elszállásolása egy helyen lebonyolítható. Ezek az “all inclusive” helyek, s amennyiben több szolgáltatásukat igénybe veszed általában további kedvezményt adnak. Arról már nem is beszélve, hogy több hasznos idő marad az esküvőre, ha azt nem az utazással kell eltölteni.

                        ⁃          Nem ajánlott az interneten olcsónak tűnő menyasszonyi ruha megvásárlása. Menj profi, nagy szaktudású, gazdag kollekcióval rendelkező helyre menyasszonyi ruhát választani. Sajnos legtöbbször az ilyen internetről vásárolt, úgymond “egyszer viselt” menyasszonyi ruha bőven elmarad a várakozástól, melyet nem mindig lehet visszaküldeni. Új ruhát kell beszerezni, ami lényeges többlet kiadással jár. A menyasszonyi ruha választást tehát ne bízzuk különböző közösség médián létező csoportokra.

                        ⁃          Óriás torta helyett érdekesebb és izgalmasabb kisebb menyasszonyi torta  valamint egy jó desszert pult választása,mellyel sokat spórolhatunk. A nagy emeletes torta kompozíciókhoz állványt is kell bérelni és maga a megalkotásuk, a helyszínre szállításuk is drágább. A kisebb torták választása mellett szól még az is, hogy kedvezőbbek az áraik és egyszerűbben, könnyebben szeletelhetők. A desszert pulton viszont több ízben, akár mentes édességeket is kínálatunk mindenki örömére.

Kreatív esküvői torta

 

⁃          Az italokon is jelentős megtakarítást érhetünk el, ha olyan ital nagykereskedéstől szerezzük be a felszolgált italokat, ahova az esküvőt követőleg a meg nem bontott üvegeket visszaveszik. Természetesen előzőleg az vendéglátóval egyeztetni kell, hogy ital bevitelére engedélyt adnak-e.

                        ⁃          Talán furcsán hangzik, de érdemes esküvőszervező segítségét igénybe venni, mivel ők általában ismernek olyan helyeket, szolgáltatókat vagy tippeket, ahol ár-érték arányban a legjobbat lehet kihozni a költségvetésből.

                        ⁃          +1 Esküvő után: adókedvezmény is jár a fiatal párnak az esküvőt követő két évben. Az adókedvezmény nem automatikus, hanem igényelni kell. Ezzel kapcsolatban további információ a Nav honlapján található.

 

Így az itt felsorolt trükkök alapján akár a nászút ára is összespórolható.

Asztaldísz