Kell-e fizetni a menyasszonyi ruha próbáért?

A budapesti Elite szalonban ingyenes a menyasszonyi ruhapróba. 
Ezt az információt csak azért szeretnénk kihangsúlyozni, mert egyre több érdeklődő telefont kapunk ruháink iránt és majd minden esetben a fizetendő próba díjáról is kérdeznek a menyasszonyok.
Az Elite szalonban a ruhapróbáért nem kell fizetni az alábbi okok miatt:


A menyasszonyok legtöbb esetben még nem viseltek ilyen jellegű ruhát, sőt ehhez még foghatót sem , így -logikusan- több ruhát szeretnének felölteni, hogy helyesen tudjanak ruhát választani a nagy napra.

Tapasztalatom, hogy  a menyasszonyok 3-7 darab ruhát próbálnak meg alkalmanként szalonunkban és rendszerint a "szalon ajánlata" menyasszonyi ruha szokott a legjobban tetszeni.
A jó szolgáltató (szalon) tud segíteni a tájékozódásban és a ruha kiválasztásában is. Ez a munkája és feladata is. Azt a szalont, ahol a ruhapróbát, mint egy kegyet gyakorolnak az eladók a menyasszony felé messze elkerülném. Próbáljuk csak elgondolni, hogy egy cipősboltban minden felpróbált cipő után próba díjat számolnának fel, 2-3 szaküzlet után, már több cipő árát elkölthetnénk anélkül, hogy haza vinnénk egy pár szép és kényelmes lábbelit is!  Ugyanez áll a menyasszonyi ruhák esetében is. Kizárólag a próba során tudja meg a menyasszony, hogy jól áll-e, kényelmes-e, könnyű viselet-e a kiválasztott menyasszonyi ruha. Sőt olyan-e,  mint amilyet megálmodott vagy  látott a hirdetésben, mert vállfán lógva vagy fotón a legszebb ruha sem értelmezhető, eldönthető a nagy napra.
A fizetős ruhapróba elve alapján már nem kellene  szép ruhákat tartani a szalonban, hanem sok olyat, amit bizonyára nem  fognak a menyasszonyok választani, mert ez jobban nőveli a bevételt!
Nem gondolnám, hogy sokan vannak olyanok, akik anélkül próbálnak menyasszonyi ruhát , hogy esküvőre készülődnének. Már csak az ismert babona miatt sem!

Tehát ez sem lehet indok a "fizetős" ruhapróbára.
A próbadíj összege lényegtelen , mert itt az elvről van szó, ami helytelen és kifogásolható.
Remélem ezek a "fizetős"szaküzletek hamar átgondolják ennek létjogosultságát és újra mindenhol ingyenessé válik a menyasszonyi ruhák próbája!

Addig is az Elite szalonban a menyasszonyi ruhapróba díjmentes marad. Természetesen megköszönjük, ha a ruhapróba után visszajelzést, értékelést kapunk szolgáltatásunkról a közösségi média alábbi csatornáján:

Facebook: Elite esküvői ruhaszalon 

Instagram : @elite.szalon

Google maps : Elite menyasszonyi ruhabolt

Martha menyasszonyi ruha