Menyasszonyi fejdísz

A nagy napon a tökéletes megjelenéséshez hozzá tartozik a jól kiválasztott menyasszonyi kiegészítő is, úgy mint az esküvői fejdísz illetve esküvői hajdísz.

Szalonunkba betérő menyasszonyok egyik fele menyasszonyi hajdíszt, míg másik fele fejdíszt keres esküvőjére. Utána jártunk és most lássuk hol az igazság a két szó között, melyik szó mit is jelent a gyakorlatban. 

A menyasszonyi fejdísz alatt a fejen viselt, fejet díszítő általában textil anyagból készült ruha darabokat értjük. Így nagyon hivatalosan hangzik, de felsoroljuk, hogy mit is értünk ez alatt. Ezek például a kalapok, fátylak, tüll fejdíszek, kendők, főkötők.

 

Menyasszonyi fátyol

 

Manapság az esküvőkön, majdnem kizárólag a násznép visel kalapot, míg fátylat kizárólag a menyasszony. A menyasszonyi fátylak mérete, kidolgozása és színe is mindig harmonizál a menyasszonyi ruháéval. 

A kendők, főkötők is már csak népviseletben találhatók meg és a férjezett asszonyok viselik/viselték Magyarországon. 

A menyasszonyi hajdísz egy teljesen más kategória, mert az a hajat, frizurát díszíti, ahogy a neve is mutatja. Legtöbbször fémből, gyöngyökből, nemes fémből kőberakással készítik, de lehet ez élő vagy művirág is. Ide sorolható a korona, tiara, díszfésű, diadém, gyöngyös párta, kontytű, hajpánt és a különböző szalagok, virágkoszorúk is. 

 

Menyasszonyi fejdísz

 

Az utóbbi évek legkeresettebb menyasszonyi hajdísze leginkább egy strasszos nyakláncra hasonlít, melyet a hajba fonva rögzítenek. A legrafináltabb frizurát is kellőképpen ékesíti. Gyöngyös esküvői hajdíszek is újra reneszánszukat élik. Apróbb díszeket is tart szalonunk, itt is csak a fantázia szab határt, hogy mennyi darabot hova helyezünk el a frizurába. Az élő virággal díszített frizura mindig nagyon elegáns, de forró nyári napon tartott esküvők esetében jobb mellőzni.

 

Hogyan válasszunk fejdísz, hajdíszt az esküvőre?

A fejdíszt, fátylat már a menyasszonyi ruha kiválasztásakor eldönthetjük, míg a hajdíszekkel várhatunk is egy kis időt. Általában a tervezett esküvő előtt már 1-2 hónappal korábban érdemes az összes menyasszonyi kiegészítőt beszerezni. Legszerencsésebb az, ha a menyasszonyi frizurát elkészítő fodrásszal az első próbafrizura elkészültekor egyeztetünk a legalkalmasabb hajdísz méretéről, darab számáról, pontosabban mit kíván meg a kiválasztott frizura a menyasszonyi ruha mellé. 

Oldalfésűs hajdísz

 

Menyasszonyi fejdísz kiválasztásáshoz általában nem kell időpontot foglalni a szalonban, kivételt jelent, ha a menyasszonyi ruhát is fel akarja valaki ehhez ölteni, akkor érdemes bejelentkezni a szalon bármelyik telefonszámán. 
A budapesti ELITE szalon széles választékot tart menyasszonyi kiegészítőkből és az ott dolgozók örömmel segítenek a menyasszonyi haj- és fejdíszek kiválasztásásban. 

 

Béreljünk vagy vásároljunk?

Esküvői hajdíszt majdnem minden menyasszony sajátjának szeretné tudni, így a vásárlást részesítik előnyben, szeretnének eltenni egy szép darabot megőrizni, emlékbe eltenni. Vásárlás esetén a kiválasztott fejdíszt készpénzzel illetve bankártya használatával tudják kifizetni a szalonban. 

A budapesti Elite szalonban fejdísz illetve hajdísz bérlésére is van mód. Leginkább tiara illetve menyasszonyi korona alkalmas kölcsönzésre. Ilyenkor a kiválasztott kiegészítő kölcsönzéséről szerződést kell kötni, melyben szerepelni fog a kölcsönözni kívánt fejdísz, vagy hajdísz megnevezése, kölcsönzési díja, a foglaló összege, az esküvő időpontja, a termék elvitele és visszahozatlának dátuma. 

Az Elite szalon törekszik arra, hogy a kiegészítők mindíg a szalonban forgalmazott menyasszonyi ruhák stílusához, színéhez, díszítéséhez, hangulatához megfelelőek legyenek és nem utolsó sorban még a legárérzékenyebbeknek is elérhető legyen.

További haj- és fejdíszeket, ötleteket találhatnak honlapunkon itt: Menyasszonyi fejdísz

ELITE szalon
1077 Budapest
Király utca 87.
Tel.: +36 20 9863390