Milyen fehérneműt viseljen a menyasszony a menyasszonyi ruha alatt?

A menyasszony fehérneműjének kiválasztásakor fontos figyelembe venni a ruha stílusát és anyagát. 

Első sorban néhány általános tanács:

 1. Mindenekelőtt kényelem: A legfontosabb szempont a kényelem. A ruha alá választott fehérneműnek kényelmesnek kell lennie, hogy ne korlátozza a mozgást és ne okozzon kellemetlenséget a nagy nap során.

 2. A ruha anyagához igazodó fazon: Például, ha a ruha szorosan simul a testre, akkor olyan fehérneműt kell választani, amely nem vág be vagy nem hagy nyomot a ruha alatt.

 3. A ruha színéhez illeszkedő árnyalat: Ha a ruha fehér vagy krémszínű, akkor a hozzá illő fehérnemű általában fehér vagy bőr színű legyen, hogy ne látszódjon át a ruha alatt. Ha a ruha átlátszó vagy selyem anyagú, érdemes speciális, lágy anyagú, nem csipkés darabokat választani.

 4. A ruha fazonját kiemelő vagy korrigáló darabok: Néhány menyasszony választhat olyan alakformáló fehérneműt, amely segíthet kiemelni vagy korrigálni bizonyos területeket a testén. Ezeket a fazonokat azonban előzetesen érdemes próbálni a ruhával együtt, hogy ne okozzanak kényelmetlenséget vagy kellemetlen látványt.

 5. A stílus és személyes preferenciák: Mindenki egyedi, és fontos az egyén stílusának és preferenciáinak figyelembevétele is.

Jaipur menyasszonyi ruha

 

 1. Most nézzük részletesebben milyen ruha darabokat viseljen a menyasszony a menyasszonyi ruha alatt:

  Melltartó: A most divatos invisible tüll anyagú, áttetszőnek tűnő menyasszonyi ruhák alá nem szükséges külön melltartóval készülni, mert a ruhába már előre beépítésre került a legtöbbször a bőr színével azonos színű mellkosár. Ha a te ruhád nem ilyen megoldású, akkor a levehető pántos test színű vagy fehér színű melltartót ajánlom a ruha alatt viselni.

  Alsónemű: Ugyan a menyasszonyi ruhák nagy többségében nem átlátszóan, mégis inkább a test színű vagy a ruha anyagának színével megegyező színű alsóneműt érdemes választani. Ez lehet csipkés vagy extrán díszített is, de fontos hogy egyidejűleg kényelmes is legyen. Az alak formáló alsónemű használatát csak annak javasoljuk, aki ettől érzi magát magabiztosabbnak.

  Harisnya: Az etikett szerint a menyasszonyi ruha alatt mindig kell viselni harisnyát. Természetesen praktikus és esztétikus okok miatt is a legjobb választás a menyasszonyi ruha alá a comb fix viselete.

  Színben a bőr színével megegyező vékony harisnya a legjobb döntés. A kizárólag harisnya tartóval viselhető harisnyák praktikus okok miatt nem alkalmasak a menyasszonyi ruhák alá. Ezek viseletét meg kell hagyni a nászutra.

  Fontos tudni, ha a menyasszony nem zárt cipőt választ a menyasszonyi ruhájához, hanem elől nyitott cipőt vagy szandált, akkor a harisnya viselését mellőzni kell.

  Kesztyű : Nem fehérnemű, de érdemes egy pár szót ejteni használatáról. Az ötujjas menyasszonyi kesztyű kizárólag a fotózás alkalmával játszhat szerepet. Az ötujjas kesztyű a ceremónia ideje alatt nem viselhető, gondoljunk csak a gyűrű húzásra, amit kesztyűs kézre nem húzhatunk. Sőt kesztyűben nem is étkezünk.

  Az ujja nélküli kesztyűk viszont újra reneszánszukat élik. Legtöbbször a menyasszonyi ruha anyagával és díszítésével megegyező, könyök fölé erő csinos darabok. Ezeket bátran viselhetjük akár az egész esküvő folyamán is.

Végül mindig jó ötlet előzetesen konzultálni a ruhaszalonokban dolgozó szakemberekkel, akik tapasztaltak a menyasszonyok által preferált fehérneműk terén, jól ismerik a menyasszonyi ruhák kidolgozását és segíthetnek tanácsot adni és kiválasztani a legmegfelelőbb darabot a konkrét ruhához.

Olivermartino Renáta