Milyen menyasszonyi fátylak divatosak napjainkban?

Az esküvői divatot illetően mindig is voltak népszerűbb fátyol modellek. Az utóbbi időben sok menyasszony a hagyományos fátylakhoz képest egyre finomabb díszítésű és rövidebb fátylat választ. A legtöbb menyasszony a ceremónia után a fátylat leveszi, így sok esetben inkább a ruhához illő, de nem túl feltűnő fátylat választanak. Kivéve, ha a ruha minimális díszítésű és a fátyol gyakorlatilag az egyetlen, legfontosabb kiegészítője megjelenésének, akkor nyugodtan lehet jelentősebben díszített fátylat választani. 

Kijelenthetjük, hogy az utóbbi időben népszerűek a rövidebb, a ruhával megegyező csipkével, apró kristályokkal díszített fátylak, melyek a menyasszony arcát nem fedik teljesen el, így a ruhát, a frizurát és a sminket is jobban kiemelik. Emellett divatosak a hosszabb fátylak is, melyeket főként a templomi szertartás alatt szoktak viselni. A fátylat tűzhetjük a fej tetejére, de manapság inkább a konty illetve az összefogott haj díszítése alá. Fontos, hogy a menyasszony a saját ízlésének és stílusának megfelelő fátylat válasszon, hiszen az esküvő a vőlegénnyel együtt az ő napjuk, nekik kell teljesen kényelmesen és boldogan élvezni az eseményt.

Az esküvői fátyol  a menyasszonyok ruhájával együtt szerves része volt mindig az esküvői ceremóniának. Korábban a fátylat hagyományosan a menyasszony arca elé borítva viselték a ceremónia során, és általában a ruhához hasonló anyagból készítették. 

Lilly fátyol

A fátylak története több száz évre nyúlik vissza, és az ókori Rómában, Görögországban és Egyiptomban is használatosak voltak. 

Az ókori Rómában a fátyol a rossz szellemektől védte meg az arákat. Ezek a fátylak nem fehérek, hanem tűzpiros színűek voltak. Csak jóval később terjedt el a ruha színével megegyező színű fátyol. 

A Viktoriánus időkben a menyasszonyok, mint státusz szimbólumot viselték a fátylakat. Minél hosszabb, díszítettebb, finomabb és drágább anyagból készült a fátyol, annál tehetősebb családból származott az ara. Ekkor a  királyi esküvőkön a menyasszonyok igen hosszú fátylat viseltek a hosszú uszályos menyasszonyi ruhákhoz. 

A fátylak majdnem minden vallásban a menyasszony tisztaságát és szüzességét szimbolizálja és azt is jelképezik, hogy a menyasszony átadja magát az új életének.

Napjainkban a fátyol az egyik legfontosabb menyasszonyi kiegészítőnek számít, csodálatosan keretezi a menyasszony megjelenését. 

Kotapska fátyol

Az Elite szalonban a hosszú, földig érő fátylak mellett, rövidebb, egy illetve két rétegű kézi díszítésű fátylakat is találhatnak a menyasszonyok. 

Fátyol kollekciónkat az alábbi linken tekinthetik meg. 

Menyasszonyi fátylak 24000 és 55000 forint közötti árakon elérhetők, míg egyes modellek kölcsönözhetők 12000 forint és 25000 forint közötti összegért.

Az Elite szalonba fátyol vásárlásához nem kötelező bejelentkezni, de megköszönjük, ha látogatásod előre jelzed a +36209863390 telefonszámon.