Polgári esküvőre milyen menyasszonyi ruhát válasszunk?

Mit is nevezünk polgári esküvőnek és milyen menyasszonyi ruhát érdemes viselni ezen jeles alkalommal?

A polgári esküvő egy olyan házassági szertartás, amelyet a polgári törvények alapján végeznek, és a jogilag elismert házasság megkötését jelenti. 

A polgári esküvőt általában az állami hatóságok, például az anyakönyvvezető, vagy több országban a polgármester vagy más jogilag felhatalmazott személy vezeti.

A polgári esküvő során a pár hivatalosan kinyilvánítja a szándékát, hogy házasságot kössenek. Az esküvőn általában jelen vannak a házasságot kötő felek, a tanúk és a hivatalos személy, valamint a meghívott vendégek.

A polgári esküvő lehet egyszerű és hivatalos ceremónia, vagy akár egy nagyobb ünnepség is, amelyet családtagok, barátok és szerettek körében tartanak. Az esküvő után a házastársak hivatalosan házaspárnak minősülnek, és jogilag elismert házasságban élnek.

Fontos megjegyezni, hogy a polgári esküvő különbözik a vallási esküvőtől, amelyet egy vallási szertartás keretében végznek. A polgári esküvő jogi jellegű, míg a vallási esküvő vallási tradíciókra és hitrendszerre épül. A párok gyakran választhatnak a kettő között, vagy akár mindkettőt is megtartják, hogy mind a jogi, mind a vallási aspektusokat megünnepeljék a házasságukban.

Általánosságban elmondható, hogy a polgári szertartásokra szánt menyasszonyi ruhák kevésbé grandiózusak, mint a klasszikus fehér menyasszonyi ruha, de ez nem jelenti azt, hogy kevesebb ruha közül lehetne választani erre az alkalomra vagy ezek a ruhák unalmasabbak lennének klasszikus templomi társaiktól. 

Valójában a hangsúly a lineárisabb, a hercegnős szabásnál kevésbé széles szoknyájú , A vonalú ruhákon, az egyszerűbb, de mégis elegáns díszítéseken, gyakran a sellő ruhákon, valamint a kifejezetten elbűvölő nem fehér, színes ruhákon van. 

Katona Gitta

 

A polgári szertartású esküvői ruhák távol állnak a komoly nehéz túl gondolt ruhák eszméjétől, trendiek, és tökéletesek egy olyan modern nő számára, aki nem fél a figyelem középpontjában lenni, hiszen merésznek lenni 2023-ban már lehet. 

Érdemes megjegyezni, hogy a polgári szertartás alatt a fiatal pár többet mozog,  mint az egyházi szertartás alatt. Gondoljunk csak az anyakönyv aláírására vagy a szülők köszöntésre, ezért tanácsosabb könnyen kezelhető, uszály nélküli ruhát vagy rövid felcsatolható uszályos ruhát választani erre az alkalomra. 

A polgári szertartáshoz is lehet viselni fátylat, de ez a fátyol már ne legyen derékvonaltól hosszabban leérő. 

Hajdísznek kontytűt vagy kisebb kézzel készített fejdíszt érdemes választani,  az ékszerek ugyanígy lehetnek modernebbek.

Kotapska dolce

 

Természetesen az a legfontosabb, hogy a ruha választás tükrözte viselője ízlését. Feltétlen legyen kényelmes, álljon jól a testalkatának és egyben a menyasszony érezze magát csodálatosan a ruhájában, ami segít őt abban, hogy az esküvő minden pillanatát élvezhesse.

Kotapska 2423

 

Kotapska sellő

 

Kotapska polgári menyasszonyi ruhák