Szalagavatóra keringőruha választás 10 alapszabálya

Ahogy befejeződik júniusban a tanév, megindulnak a jövőre végzős fiatalok keringő ruhát keresni szalagavatóra.

“Melyiket válasszam?” - hangzik a kérdés sokadszorra.

Immár 29. éve vagyok aktív munkatársa a budapesti Elite esküvői ruhaszalonnak, a Magic Moment esküvői ruhakölcsönző és Party Service kft tulajdonosaként. Ennyi év tapasztalatának birtokában szeretnék segíteni a megfelelő keringőruha kiválasztásában.

 

1. Ne csak szemből ítéld meg egy ruha szépségét.

A szalagavatót legtöbb esetben nagy sportcsarnokokban tartják és minden oldalról látni fog a közönség. Fontos, hogy a ruha minden oldalról kifogástalanul álljon rajtad. Nézd meg magad hátulról is. A háta ugyanolyan szépen legyen kidolgozva , mint amikor szemből figyeled magad.

 

2. Hallgass a belső hangra.

Sokszor látom, hogy állnak a lányok a ruhában, szinte mozdulatlanul és előlről szemlélik magukat, vagy kérdő tekintettel nézik az őket kisérő barátnőt, barátnőket. Sajnos az ő rerakciójuk - akármilyen fontosnak tűnnek is - nem mérvadó a megfelelő ruha kiválasztásához. Az igazán neked való ruha “szól” hozzád, de ha a belső hangot a többiek beszélgetése elnyomja, vagy csak kifelé figyelsz, megfosztod magadat ettől a belső segítségtől.

 

3. A “konyhafőnök ajánlatát” mindenféleképpen vedd figyelembe.

Sokan már a megmutatott ruháról akkor lemondanak mielőtt felöltenék. A szalonban dolgozóknak szeme van arra, hogy milyen ruha állna a legjobban rajtad. Ezért ezt a ruhát feltétlen vedd fel! Még így is lehet, hogy más mellett döntesz, de ha sok év tapasztalata mellett neked ajánlanak egy ruhadarabot, ne hagyd ki. Ne felejtsd ez csak a szalonban dolgozónak plusz munka, tehát tiszteld meg azzal, hogy a javasolt ruhát felveszed. Csak te jöhetsz ki győztesen!

 

4. Ne vessz el a részletekben.

Sokan úgy próbálnak meg választani a ruhák között, hogy a ruhát díszítő csipke motívumot, strassz díszítést próbálják meg összehasonlítani a többiek ruháival. Ez nem vezet általában a helyes döntésre. Vagy azt hallom, hogy ennek vagy annak a ruhának a díszítése sok, túlzó. A ruhákat, mint egy festményt egyben és egészben, bizonyos távolságból ránézve kell megítélni. A világ legremekebb festményeit sem 30-50 cm távolságból szemléljük, mert nem jelentenek semmit a közönségnek. A legszerencsésebb, ha a szalonban van több tükör és legalább 3-4 méter van közted és a tükör között. Ekkor fogod látni, hogy valójában milyen összképet, sziluettet fog látni a közönség a keringő során és láthatod milyen játéka van a ruhát díszítő köveknek, gyöngyöknek. Minden díszítés a ruhán értelmet fog kapni ebből a távolságból. Értelmezhetővé válik a közelről túlzónak tűnő ezüstösen csillogó hímzés is. Ne felejtsük el a szalagavató egy színpadi produkció is. Távolból is szépnek, mutatósnak kell lennie a keringőruhának, ezért használnak markánsabb motívumokat egyes ruhatervezők.

 

5.Figyelj az arányokra.

Évről évre picit változik a keringő ruhák divatja. Pár évvel ezelőtt a nyújtott derekú, már majdnem a csípőig leérő felsőrészűek divatoztak, most inkább rövidül a felsőrész szabása. Szalonunkban a divattal szembe menve van ilyen is, olyan is. Miért? Van akinek a hosszabb derekú fazon áll jól és van akinek előnyösebb a rövid felsőrész. Alap szabályként leírható, hogy a rövid derekú, koreai fazon az alacsonyabbaknak állnak jól, mert megnyújtja a lábakat és magasabbnak mutatja viselőjét. A hosszú derekú fazon jobban megmutatja a karcsú derekat és főként a magasabb lányokon áll jól. A jó fazon kiválasztásával több kilóval tűnhetünk kevesebbnek és pár centiméterrel magasabbnak. Ahogy írtam az arányok rendkívül fontosak.

 

6. Ne a fotók alapján dönts.

Mindenkinek lapul a zsebében egy okostelefon, mindenki fényképeket szeretne készíteni a felpróbált ruhákról. Szalonunkban nem csak a modell másolás miatt nem lehet a még le nem foglalt ruhákról fényképet készíteni, hanem azért is , hogy segítsünk a ruha kiválasztásában. Ha a ruháról csak a fotó marad meg emléknek a fejetekben, akkor az nagyon kevés. Az igazi ruha olyan , mint megtalálni az igazit. Maradjon benyomás a ruháról , foglalkoztasson vagy gondolkodtasson el. A jó ruha túlmutat a fényképeken. Arról már nem is beszélve, hogy egy rossz szögből “ellőtt” kép elbizonytalaníthat, sőt még a legszebb ruháról is lemondhatsz miatta.

 

7.Ne hasonlítsd magad senkihez.

Sajnos évről évre látom azt a tendenciát, hogy azért keres valaki egy modellt, mert a többség is ilyesmit fog majd viselni a szalagavatón. Válassz olyat, amely a te egyéniségedhez, alkatodhoz a legmegfelelőbb. A szalagavatón a hálás közönséged, szüleid, rokonaid és barátaid úgyis csak téged fognak figyelemmel kísérni. Eszükbe sem jut majd összehasonlítani a többiekkel.

 

8. Aludj rá egyet.

Mielőtt elkapkodnád a döntést gondolkozz és aludj rá egyet. Ha másnap is csak az a ruha jár a fejedben, biztos lehetsz benne, hogy a legjobbat fogod választani. Nem jó kereskedő az olyan, aki foglalásra kényszerít vagy megijeszt, hogy ezt a ruhát öt perc múlva elviszik, ha nem foglalod le azonnal.

 

9. Hozz megfelelő fehérneműt a próbára.

A jó melltartó fél siker, szoktam mondani. Sokszor látom, hogy a legkényelmesebb sportmelltartóval vagy fekete, fuxia színű melltartóval érkeznek a lányok a próbára. Természetesen a nagy napon nem ezt fogják viselni és ennyi év tapasztalata után én el tudok vonatkozni a ruha alól kikandikáló színes melltartótól , sőt el is tudom képzelni egy jó melltartóval milyen csinos lesz a megálmodott darab. De nem mindenki látja így át. Ezért hozz magaddal egy félkosaras , levehető pántos fehér vagy testszínű melltartót a próbára. Hidd el csodák fognak történni :) !

 

10. Hozz magaddal türelmes, jóakaró segítőt.

Általánosságban elmondható, hogy 3-4 osztálytárs  együtt érkezik a szalonba ruhapróbára. Majdnem mindig azt érzem, hogy türelmetlenek vagy fáradtak a kísérők. Érthető is , mert ők is szeretnének próbálni, a középpontban állni és szűkre van szabva a szabadidő. Legszerencsésebb, ha ketten jöttök egyszerre, anyukával, testvérrel, akik teljes egészében veled fognak foglalkozni, neked fognak segíteni a döntésben.

Ha ezt a pár szabályt megpróbálod követni biztos lehetsz benne, hogy jól döntesz majd a keringőruha kiválasztásakor, örömmel fogod keringőruhás képeidet évekkel később is elővenni, nézegetni.

Kollekciónkról ízelítőt honlapunkon találsz.

Kölcsönzési díjak 60.000-100.000,-Ft között mozognak. 

Mindezek után sok szeretettel várunk a budapesti Elite szalon by Magic Moment szalon Budapest VII. kerület Király utca 87 szám alatt található üzletében.

Ruhapróbához bejelentkezés szükséges a +36 20 9863390 vagy +36 30 7534785 telefonszámok egyikén.

Keringőruha

További keringőruhákat itt láthatsz honlapunkon.

Bejelentkezéshez elérhetőségünk itt találod.

2309 Kotapska