Valami kék!

Valószínűleg valamennyien ismerjük ezt az esküvői mondást, miszerint a jó házassághoz a menyasszonynak az esküvőn négy dolgot kell egyidejűleg viselnie:

Valami újat, valami régit, valami kölcsön kapottat és valami kéket.

  1. Az első háromnál nincs különösebb fejtörés, könnyedén megoldható dolgokról van szó. A „valami kék” szokta a kisebb-nagyobb fejtörést okozni bár banálisan a combon viselt kék harisnyakötő vagy más néven legényfogó beszerzésével ezt el is lehetne intézni. Utána néztünk milyen alternatívákból lehet választani, hogy a fenti babonának megfeleljünk.
    Magán a menyasszonyi ruhán is előfordul világoskék hímzés, illetve találhatunk világoskék köveket, jellemzően a tört-fehér ruhákon. A budapesti ELITE szalon kollekciójában is több ilyen leheletfinom díszítésű menyasszonyi ruhát találhatnak az érdeklődők.
  2. A ruha derekát díszítő öv is lehet kék. A kék bármely árnyalata szépen illeszkedik a menyasszonyi ruha színéhez.
  3. A menyasszonyi ékszernél is lehetséges kék szín. A gyöngyös karkötőn is lehet egy apró kék kő vagy a fülbevaló egyik köve is lehet, de a nyaklánc medálja is nagyon mutatós kék színben, gondoljunk csak a híres Titanic film kék-köves nyakláncára. Természetesen egy ilyen feltűnő nyaklánc mellé viszonylag egyszerűbb menyasszonyi ruha illik.
  4. A menyasszonyi csokorba is köttethetünk kék színű virágot. Sőt az esküvői dekorációkban is gyakorta használják a kék szín legtöbb árnyalatát mind nyári, mind télen tartott esküvők díszítésekor.
  5. Egyre nagyobb divat a nem fehér menyasszonyi cipő viselete. A „valami kék” így lehet akár a menyasszony cipője is. De ha idegenkednénk a menyasszonyi ruha színéről elütő cipő viseletétől, már lehet kapni olyan cipőket melynek a talpa világoskék, illetve kék színnel “ something blue” vagy „Yes I do” olvasható. De már a cipő talpára ragasztható matricában is láttam ilyet.
  6. A babonás menyasszonyok a menyasszonyi manikűrjük díszítésébe is belecsempészhetnek egy kis kék követ vagy színt. A szemhéjpúder árnyalásánál szintén lehet kék színt választani. Igaz, hogy ez a világos szemű és szőke hölgyeknek áll igazán jól.

 

Nekem személy szerint a kék az egyik legkedvesebb színem. Minden árnyalata csodálatos és roppant elegáns. Valójában gyakran használják a hajós, a tengerparti, a provence-i jellegű vagy a téli csillogós tematikájú esküvők díszítésekor is.

Kedves menyasszonyok bátran használjátok a kéket az esküvőn is és ne csak a fenti babona miatt. A siker mindenképpen garantált!