Hogyan zajlik a menyasszonyi ruhapróba az Elite szalonban?

Az eljegyzést követően és az esküvő időpontjának kiválasztása után a következő legfontosabb intézni való a menyasszony ruhájának a kiválasztása.

A budapesti Elite esküvői szalonban minden menyasszony VIP ruhapróbán vesz részt, ami teljes mértékben ingyenes. A menyasszonyi ruhapróba során nem eszünk macaronokat, pezsgőzni sem fogunk viszont maradéktalanul a menyasszonnyal fogunk foglalkozni és törekedni, hogy minden menyasszony megtalálja álmai menyasszonyi ruháját. 

Most lássuk, milyen lépésekből áll az esküvői ruhapróba:

• Időpont foglalás a szalonba. Menyasszonyi ruhapróbára a +36209863390 telefonszámon lehet bejelentkezni. A menyasszonyi ruhapróba általában egy, másfél órán keresztül tart, tehát ezt is érdemes bekalkulálni bejelentkezéskor.

• A szalonba érkezést követően rövid beszélgetés, ráhangolódás után kezdődik meg a tényleges menyasszonyi ruhapróba. A beszélgetés arról szól főként, hogy a szalonban dolgozók tudomást szerezzenek a tervezett esküvő hangulatáról, létszámáról, felmérjék a menyasszony igényeit a menyasszonyi ruhával kapcsolatosan. Ekkor már a szalonban dolgozók körvonalakban tudják milyen ruhákat fognak ajánlani. 

Malina 2143

Fotó: Attila Kovács Photography

• A menyasszonyi ruhapróbához kényelmes, nagy méretű fülke várja a menyasszonyokat. A próbafülkében menyasszonyi cipő, menyasszonyi köntös áll rendelkezésre. 

• Minden ruha felpróbálásánál az Elite szalonban dolgozók bemutatják az éppen akkor viselt ruha anyagösszetételét, ruhatervezőjét, illetve a modell és márka nevét. Természetesen az árakról is szó esik.

• Ilyenkor nyilatkozik a menyasszony, hogy elsőre rátaláltunk-e a tökéletes ruhafazonra, esetleg milyen fazon az, ami jobban tetszik, vagy mi az, ami kevésbé. Minden ruhához mutatunk menyasszonyi kiegészítőket, fátylat, hajdíszt is, így komplex képet láthat a menyasszony magáról. Fényképet is készíthetnek a viselt ruhadarabokkal. 

öltözködés

• Fontos a menyasszony kísérőinek a visszajelzése is, mert az üzletben dolgozó szakember ezen információk alapján egyre pontosabban ismerik meg  a menyasszony ízlését, karakterét. 

• Így folytatódik a próba míg meg nem találjuk a tökéletes ruhát a nagy napra. Ha mégsem sikerül a minden igényt kielégítő ruhadarabot megtalálni, mi az Elite szalonban – az előzetesen elmondott igényeket figyelembe véve – más szabású vagy az eddigiektől eltérő menyasszonyi ruhát szoktunk ajánlani. Sokszor a „szalon ajánlata” a befutó darab. A ruha, amelyre esetleg nem is gondoltak a szalonba látogatók, minden képzeletet felülmúló álomruha, amelyben megtalálják az igazit. Természetesen ez azért lehetséges, mivel a sok évtizedes tapasztalat  alapján a szalonban dolgozók jól ismerik a különböző alkati tulajdonságokhoz tartozó ruhákat, szinte alkat elemzést készítenek fejben a menyasszonyról. Így hozzáadott értéket képesek adni a menyasszonyi ruhapróbához. 

• A sikeresen megtalált menyasszonyi ruháról szerződést kell kötni. Ebben a szerződésben rögzítjük a kiválasztott menyasszonyi ruha modellszámát, méretét, árát, az esküvő időpontját és az utolsó, esküvő előtti ruhapróbát. Ez a nap a finom igazítások, s a ruha végleges méretbeállításának a napja. 

György Székely Photography
György Székely Photography

 

• A szerződés két példányban készül. Egyik a menyasszonyé a másik a szalon példánya.

• A szerződéskötés alkalmával a kiválasztott ruha árának 50%-át kell befizetni, mint foglalót a szalon pénztárába. A foglaló minden esetben beleszámít a kiválasztott ruha kölcsönzési, illetve eladási árába. A ruha kiválasztása  után az Elite szalonban a menyasszony egy pezsgőt kap és a további szervezéséhez hasznos Esküvő Classic magazint. 

• Meglepő, de a menyasszonyi ruha kiválasztása után egy általános jóérzés keríti hatalmába a menyasszonyokat. Megnyugtató dolog, hogy a menyasszonyi ruhát már sikerült megtalálni. Ez nem véletlen, mert a tökéletes menyasszonyi ruha  kiválasztása nem kis feladat. 

Elite szalon ruhazsák

Fotó: Attila Kovács Photography

Most már folytatódhat az álomesküvő szervezése azzal a kellemes tudattal, hogy a nagy napon lenyűgöző lesz a menyasszony. 

Menyasszonyi ruha kollekciónk ezen a linken található. 

További cikkek menyasszonyi ruhákkal kapcsolatosan itt találhatók.