Milyen színű menyasszonyi ruhát válasszunk évszak típus szerint?

A menyasszonyi ruha választás sokszor nehéz feladat. Többen tapasztalják ezt menyasszonyi ruhapróba idején. “Tetszik a ruha , de valamiért nem áll jól!” Sokszor az évszak színtípusnak nem megfelelő menyasszonyi ruha színválasztás miatt van. 

De nézzük milyen menyasszonyi ruhákból érdemes választani , ha valaki az alábbi valamelyik színtípusba tartozik.

A "Tavasz" típusú nőknek általában jól állnak a meleg, világosabb színek, amelyek a természet színeire emlékeztetnek. Ezek a színek közé tartoznak például a krém, az őszibarack, a rózsaszín, a korall, a zöld, a sárga, a kék és a lila. A tavaszi típusúaknak általában világosabb, pasztell árnyalatok ajánlottak, az élénkebb színek pedig a személyes stílustól és az alkalom jellegétől függően lehetnek megfelelőek.

A hagyományos tört-fehér vagy egészen világos ivory, bézs illetve halvány rosé gold színű menyasszonyi ruhák mellett, a tavaszias árnyalatokat is be lehet építeni a ruha tervezésébe, például virágminták, kiegészítők vagy díszítőelemek formájában.

Kotapska 2023 kollekció

 

A "Nyár" típusú nőknek általában jól állnak a hűvös, pasztell színek, amelyek a víz, az ég és a tenger színeire emlékeztetnek. Ezek a színek közé tartoznak a hideg rózsaszín, halványkék, menta, lila, krém, ezüst. Ha a menyasszony szeretne egy kicsit merészebb vagy élénkebb színt, akkor a pasztell színekkel kombinálva elsősorban mInimális mértékben használhatja őket. 

Összességében, a nyár típusúaknak általában a hűvös, pasztell színek ajánlottak, mint például a elefántcsont fehér, pasztell rózsaszín, hideg bézs szín.

Színtipus

 

Az "Ősz" típusú nőknek jól állnak a meleg, földszínű árnyalatok, amelyek az őszi levelek és a természet színeire emlékeztetnek. Ezek a színek közé tartoznak a narancssárga, a sárga, a tégla vörös, bordó és a barna.

Menyasszonyi ruha színeként bátran választható az ekrű, csont fehér, rosé gold, krém és gold árnyalatú színek. Ha a menyasszony szeretne élénkebb színt is belevinni a megjelenésébe, akkor az Ősz típusú hölgyek a meleg erősebb földszínekkel, bordóval, téglavörös színnel kombinálva egészíthetik ki megjelenésük. 

Kristoban fotó

 

A "Tél" típusú nőknek általában jól állnak a tiszta, erős színek, amelyek a jég és a hó színeire emlékeztetnek. Ezek a színek közé tartoznak a fehér, a fekete, a sötét kék, az ezüst, a pink és a lila. A Tél típusúaknak általában érdemes elkerülni a meleg, sárgás árnyalatokat, mivel azok nem harmonizálnak a bőrszínnel, sőt fáradtnak, erőtlennek tűnteti fel viselőjét. 

Menyasszonyi ruhák között is első sorban a fehér, ezüst és halvány kék színű ruhákat ajánljuk. 

Összességében, a Tél típusúaknak általában a tiszta, erős színek ajánlottak. Ha a menyasszony szeretne egy kicsit merészebb vagy élénkebb színt, akkor a Tél típusok a tiszta erős színekkel tudják kiegészíteni megjelenésüket.

Tél színtipus

 

Azonban fontos megjegyezni, hogy minden menyasszony egyedi és az egyéni stílus és az esküvői témák is befolyásolhatják a színek kiválasztását. Ugyanígy a személyes preferenciák, az évszakok is szintén fontosak lehetnek a ruha színének kiválasztásakor.

Az esküvői ruhának mindig személyre szabottnak Kelly Lennon és az egyéni stílushoz kell igazodnia.

További cikket menyasszonyi ruha választással kapcsolatban itt találhatsz.