Menyasszonyi ruha trend 2025

Az Elite szalon utána járt, hogy milyen lesz a 2025 évi menyasszonyi divat

Április végén zajlott a Katalán fővárosban, Barcelonában a legrangosabb esküvői kiállítás, ami az esküvői szakmában dolgozóknak, újságíróknak és főként az esküvői szalon tulajdonosoknak szólt.
A budapesti Elite szalon évről évre ellátogat esküvői kiállításokra és divatbemutatókra.
Több alkalommal is kaptunk meghívást az olasz kereskedelmi kamarától Lecce, Salerno, Bari és Milánó városában tartott kiállításokra.
Az idei évben, sőt már korábban, a koronavírus járvány utáni időszakban is kaptunk meghívást Barcelonába, az esküvői divat fellegvárába, amit most örömmel elfogadtunk.
Kilátogatásunk célja a jövő évi trendek megismerése, a régi és új partnereinkkel történő személyes találkozás és a jövő évi menyasszonyi kollekciónk megrendelése volt.
A barcelonai kiállítás volumenjéről, fontosságáról az alábbi számadatok tanúskodnak.
A kiállításon körülbelül 23000 látogató, köztük a nemzetközi divatmagazinok újságírói, bloggerek, és az esküvői szakma krémje vett részt.
A kifutón 37 divattervező is bemutatta a jövő évi kollekcióit. Tulajdonképpen egymást érték a divatbemutatók, amit óriási kivetítőn is követhetett mindenki, aki a kiállításon részt vett.
A legnagyobb esküvői ruhatervezők is eljöttek , mint Gianbattista Valli, Eva Lendel,  Jimmy Choe, Julia Kontogruni, Mariano Modena, Claudio Di Mari bemutatni ruhakölteményeiket.
400-nál több, 80%-ban külföldi esküvői brand, divatház képviseltette magát és mutatta be a 2025 évi menyasszonyi és alkalmi ruhakollekcióját, valamint a vőlegény öltönyöket.
Tehát az esküvői szektorban aki számít ezen a kiállításon jelen volt.

Photo BBFW

Photo: BBFW 2024 

Most lássuk milyen újdonságokra, trendekre számíthatunk a jövő évben.
Gondolhatnánk, hogy az esküvői ruha divat alig, vagy szinte nem változik, de ez nagy tévedés, ugyanis minden évben, ahogyan a könnyűipari szektorban szokás, bevezetésre kerülnek új szabásvonalak és anyagok is. A már megszokottnak mondható tüll, organza, mikado anyag után, most csillogó szatén anyagból készült ruhadarabokat is láttunk. A csipkék   esetében úgyszintén újszerűség volt a jellemző. 
A legjelentősebb változást a menyasszonyi ruhák ujjszabása, kidolgozása jelenti majd. Több különböző jövő évi kollekcióban találhattunk tüll válltöméses, buggyos ujjú menyasszonyi ruhákat.
Szép számmal voltak külön a karra húzható, többször elég markánsan puffos szabású ujjak tüll és csipke anyagból.
Az ejtett vállú ruhák ismét reneszánszukat fogják élni.
A ruhák dekoltázs része is mutat változást, bár a bemutatott kreációk között még mindig tarol a V alakú kivágás, de mellette megjelenik az U alakú dekoltázs is. Sőt a legkreatívabb kollekciókban az elől nyakában záródó modellek is teret kaptak.
Megfigyelésünk szerint két fő vonalvezetés figyelhető meg, úgy mint az A vonalat követő  és a sellő szabású. Teljesen érthető is, mert az A vonalú ruhák a menyasszonyi ruhák között Jolly Jokerek, vagyis majdnem mindenkinek remekül állnak, míg a sellő fazonoknál a tervezők megmutathatják tudásukat és elkápráztatnak mindenkit költeményeikkel. A sellő fazonok a menyasszony csodaszép alakját hivatottak kiemelni.
A menyasszonyi ruhák kidolgozásánál a 3D virág -motívumok szinte mindenhol fellelhetők voltak.
Jó hír a gyöngyöket kedvelőknek, hogy a ruhák díszítésénél a Tekla gyöngy díszítés újra visszatér.
A tervezők természetesen gondoltak azokra is, akik csipke, gyöngy, kristály és egyéb csillogás mentes ruhát keresnek esküvőjükre. Őket a tervezők szabásukban különleges, főként mikado vagy selyem anyagú vékony pántos, illetve pánt nélküli kreációkkal fogják meglepni.

BBFW 2024

Gianbattista Valli BBFW 2024

Photo BBFW 2024

Gianbattista Valli BBFW 2024

BBFW 2024 Jesus Petro

BBFW Jesus Peiro

Egyszóval kimondhatjuk, hogy a menyasszonyi ruha tervezők mindent megtettek, hogy elkápráztassák a szakmai közönséget és általunk a jövő menyasszonyait is. Számunkra hatalmas élmény volt, élményekkel és inspirációval feltöltődve érkeztünk vissza Budapestre. Reméljük jövőre újra részesei lehetünk ennek a rangos kiállításnak. 

Örömmel mondhatjuk el, hogy a fenti újdonságok mindegyikéből a budapesti Elite szalon is rendelt jó pár káprázatos kreációt. Várhatólan az év vége felé lesznek elérhetőek a szalonban.
Az idei év menyasszonyai se búslakodjanak, mert őket már most ingyenes ruhapróbával  és rengeteg gyönyörű ruhával várjuk.Szeretnénk, ha ez élményt és sikerélmény jelentene számukra.

Jolipoli couture BBFW

Jolipoli Couture BBFW 2024

BBFW The Atelier by Jimmy Choe

The Atelier by Jimmy Choe BBFW 2024